Altaturneringen skal være en turnering for alle, på alle måter. Vi har et samarbeid med MerkMaten (les mer om MerkMaten ved å klikke på logoen under) der vi jobber med merking av innhold på de utvalgte matretter og produkter vi tilbyr i kiosk, kafé og kantine.
Til nå har dette fokuset rettet seg mot hovedarenaen Alta Idrettspark, men vi håper etter hvert å kunne involvere de andre fotballarenaene og arrangørklubbene i dette arbeidet. Vårt mål er å bidra positivt til å fjerne usikkerheten som mange foreldre og barn med matoverfølsomhet føler på i forbindelse med deltakelse på idrettsarrangementer. Å delta på turnering skal ikke være en ekskluderende opplevelse.

Under årets turnering vil vi singelpakket allergivennlig mat/kaker og tilby det i alle kioskene på Alta Idrettspark. Vi har bla. baguetter, wraps, vafler og andre allergivennlige produkter. I matteltet vil vi prøve så langt det lar seg gjøre å holde maten gluten og laktosefri, Vi vil innholdsmerke alle rettene vi serverer, samt middagsrettene i kantina for de som har A-kort.